Gogosi de post

Ingrediente: 250 g faina, cca 125 ml apa calda, 25 ml ulei, 1/2 pachet drojdie (3,5 g), un varf de cutit de sare, 2 linguri de zahar, Finesse-aroma de portocala

Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul, aroma de portocala si drojdia uscata (dizolvata de apa calduta, putin zahar si faina).

Se toarna treptat apa calduta si se framanta obtinandu-se un aluat omogen. Se pune uleiul si se framanta pana aluatul nu se mai lipeste de maini.

Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a dospit suficient se scoate pe planseta unsa cu putin ulei, se framanta sa se elimine aerul, apoi se intinde intr-o foaie de cca 0,5 cm grosime. Se decupeaza cu o forma rotunda si se mai lasa putin pe planseta sa creasca.

Se pun la prajit in baie de ulei. Este important sa se puna cu partea de pe planseta in sus.

Se prajesc la foc mic pe ambele parti.

Se scot pe un prosop absorbant,

apoi cat inca sunt fierbinti se pudreaza cu zahar farin.

Miha, ca de ficare data tot ce preiau de la tine este excelent.

De obicei fac cantitate intreaga, de data asta am facut numai din jumatate si tare rau imi pare :( sunt gogosi pufoase si au si gaura :) Multumesc Miha.

2 comentarii la „Gogosi de post”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *