Negresa de post

Ingrediente: 2 cani faina, 1 cana zahar , 1 cana merisoare , 3 linguri cacao, 1 lingurita praf copt, 1 cana apa, 1/2 cana ulei, 375 g gem de caise

Mod de preparare: Se pun intr-un vas ingredientele uscate (faina, cacao, zaharul si praful de copt)

Se amesteca cu o lingura si se adauga apoi gemul, apa si uleiul.

Compozitia se omogenizeaza cu lingura dupa care se adauga si merisoarele.

In loc de merisoare se pot pune alte fructe uscate. Important este ca toate ingredientele sa fie cantarite cu aceeasi cana.  Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preancalzit la foc mediu pana incepe sa se desprinda de mariginile tavii.

 Se face binenteles testul cu scobitoarea, cand iasa curata prajitura este gata.

Cand este gata, prajitura sa scoate din cuptor si lasa sa se raceasca, se scoate din tava apoi se taie cubulete.

Cine nu tine post poate servi cu frisca sau glazura de ciocolata.

Este o prajitura foarte buna si merge oricand nu numai in post :)

Multumesc Violeta pentru reteta.

9 comentarii la „Negresa de post”

  1. Ce bine arată …. am scris-o si o fac maine. Multumesc ptr postari stiti că eu ador dulciurile. Vă pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *