ghiocel07 on 25 February 2013 - 1,011 views

Ingrediente: 2 oua, o rosie, ridiche, praz, sare, piper, ulei de masline, otet

Mod de preparare: se pune la fiert un litru de apa cu o lingurita de otet. Se sparg ouale intr-o farfurie cu mare atentie sa nu se  sparga galbenusul si cand apa incepe sa fiarba de rastoarna incet oul in apa cu otet. Otetul ajuta la coagularea albusului. Cu o lingura se ajuta albusul sa nu se imprastie in oala si se aduna in jurul oului. Intre timp se taie dupa preferinta legumele spalate, se pun intr-un castron si se asezoneaza cu sare si piper. Cand ouale sunt gata se scot cu o spumiera in farfurie, se aseaza salata, se pot pune doua-trei masline, se stropeste cu ulei si pofta buna.

Se serveste simpla sau cu paine proaspata.

2 comentarii la “Salata cu oua romanesti”

  1. Vreau si eu o portie!!!

  2. Bucate-apetisante
    February 26th, 2013 at 20:56

    Arata foarte bine salata, asa ceva as manca si eu acum!

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.