ghiocel07 on 19 February 2013 - 1,320 views

Ingrediente: 500 ml lapte, 5 linguri de gris, 3 linguri rase de zahar, esenta de vanilie, dulceata, cacao, scortisoara

Mod de preparare: Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul.

Cand incepe sa fiarba se adauga in ploaie grisul si se amesteca cu telul.

Compozitia se tine pe foc mic si se amesteca in continuare pana se ajunge la consistenta dorita. Se toarna si esenta de vanilie.

Daca este prea gros se adauga lapte si daca este prea subtire se adauga gris. Simplu, nu? Se umezesc cateva castronele sau alte forme, se toarna grisul in ele si se lasa se raceasca.

Cand se serveste se rastoarna pe o farfurie si se adauga dulceata

sau se pudreaza cu cacao si capucino, fiecare dupa posibilitati si preferinte.

Grisul cu lapte este un desert care se face repede atunci cand dorim un dulce.

2 comentarii la “Gris cu lapte”

  1. Unul din dulcele copilariei mele!!! Si de foarte mult timp n-am mai mancat…
    Va pup

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gris cu lapte si sos caramel - Retetele mamei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.