Muffins cu banane si nuca

Ingrediente: 100 g unt, 200 g zahar, un plic zahar vanilat, 4 oua, 200 g pulpa de banane (2 banane mari), 100 ml lapte rece, 1oo g nuci macinate, 300 g faina, 3/4 plin praf de copt, putina sare

Mod de preparare: Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul tos, putina sare si zaharul vanilat pana cand se omogenizeaza (cca 3 minute).

Se adauga cate un ou pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare.

Se paseaza cu o furculita bananele curatate si se adauga in compozitia de unt si oua,

apoi adaugam treptat laptele rece.

Se renunta la mixer si se lucreaza cu spatula. Se adauga nucile macinate si se amesteca compozitia.

 

Faina se amesteca cu praful de copt si se adaugam treptat in aluat, se amesteca pana se inglobeaza bine in aluat.

Nu este necesar sa se amestece prea mult dupa fiecarui ingredient ci numai pana sunt toate inglobate in aluat.

Se ung cu putin ulei formele de silicon si se pune cu lingura aluat in fiecare,

se da tava in cuptorul preancalzit pentru cca 30 min.

Cand sunt gata se scot din cuptort si se lasa sa se raceasca dupa care se scot din forme.

Golurile din muffins se pot umple cu crema, ciocolata, budinca sau dulceata si neparat motate cu frisca.

Ingrediente crema: 150 g nuca, 100 g zahar, 1 lingura rom, 200 ml lapte, 1 lingura cacao (nu am mai folosit cacao ca in foto, am pus 1/2 tableta de ciocolata amaruie)

Mod de preparare: se fierbe nuca macinata cu lapte si zahar, pana se ingroasa ca o crema. Se ia de pe foc, se adauga romul si o lingura de cacao.

Inspiratia vine de la LauraA, am facut cateva modificari si au iesit 12 muffinsi minunati. Multumesc Laura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *