Minciunele din aluat dospit

Ingrediente: 500 g faina, 100 g margarina, 4 linguri zahar, 1 praf de sare, 2 plic zahar vanilat, 100 ml lapte, 100 g smantana, 4 galbenusuri, 1 plic drojdie uscata

Mod de preparare: Se face maiaua din laptele incalzit, 1 lingura zahar, sarea si drojdia. Faina se pune intr-un castron mai mare peste care se adauga margarina, smantana, galbenusuri, restul de  zahar si zaharul vanilat.

Se adauga si maiaua crescuta, se framanta la inceput in castron

pe urma pe planseta pana se obtine un aluat elastic.

Se aseaza aluatul in castron, se pudreaza cu faina,

 se acopera vasul cu folie si prosop si se lasa la dospit la loc caldut pentru circa 40 minute sau pana-si dubleaza volumul

Dupa ce a dospit aluatul se rastoarna pe planseta infainata, se taie in doua si se intinde fiecare bucata o foaie de o grosime de 3-4 mm. Pana se intinde prima bucata, a doua se tine in folie ca sa nu se usuce. Atentie va creste…..

Se taie cu rotita dintata fasii de cca 6-7 cm lungime si 2 cm latime. Se face o crestatura in lung astfel incat sa se poata introduce un capat al fasiei prin crestatura, formandu-se o fundita.

Se lasa minciunelele la odihna pe planseta cca 15 min

dupa care se prajesc in ulei incins.

Dupa ce s-au rumenit

se scot pe servet de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.

Se aseaza pe farfurie

si se servesc pudrate cu zahar farin.

11 comentarii la „Minciunele din aluat dospit”

    1. @Simona-nici eu nu am facut de mult. Sunt o bomba calorica, voba Alinei. Dar asa, o data merge….

  1. Minciunele ,nu am mai facut demult .
    Imi amintesc de vacantele petrecute la bunica.
    Ce pofta imi este.

    1. @mara-si eu fac destul de rar desi este simplu si sunt foarte bune, mai ales ca ne intoarcem cu gandul la copilarie.

  2. heiiiiii si eu tocmai le am la 15 minute odihna obligatorie ;) de cateva zile le am in plan ;) e prima data cand fac pentru Diana…tot din cauza binecunoscuta ;) sper sa ii placa !

  3. astazi dupa ce plec la servici direct in bucatarie la famantat ma opresc….sper sa-mi iasa deoarece acum doi ani am mai incercat si era sa-mi rup dintii in minciunele.Recunosc sunt specialista la parte de prajituri….la aluat mai subtire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *