Ciorba radauteana

Ingrediente: 300 g piept de pui, zarzavat (morcov, ceapa, patrunjel, telina), 2 oua, 2-3 linguri de smantana, 3-4 catei usturoi, 2 l de apa, patrunjel verde, sare, otet

Mod de preparare: Se spala bine carnea, se taie fasii si se pune la fiert cu putina sare. Se spumeaza din cand in cand si cand este fiarta se scoate carnea, se strecoara supa, se repune supa si carnea in oala,

se adauga legumele taiate dupa preferinta.

Cand sunt fierte ingredientele, se da oala la o parte, se lasa putin sa ase racoreasca. Intr-un castronel se bat galbenusurile cu smantana.

Se adaugam peste ele un polonic din supa, se amesteca bine si se toarna in oala cu supa.

Cand este aproape gata, se adauga usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat marunt,

Cateva picaturi de otet se adauga in momentul servirii, dupa gustul fiecaruia.

2 comentarii la „Ciorba radauteana”

  1. ghiocel07, explică-mi te rog partea asta ”se strecoara supa, se repune supa si carnea in oala” pt. că n-are nici un sens pentru mine, că băiat :D găsesc rețetele tale foarte utile și plăcute la gust, plus foarte bine detaliate.
    Încă ceva, după ce am adăugat gălbenușul cu smântâna bătută înapoi în oală, o pun din nou la fiert? dacă da, pentru cât timp?

    1. @justAboy-la fiert carnea lasă diverse impurități de care nu avem nevoie într-o supă. Da, se mai pune la fiert la foc mic pentru cca 5 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *