Placinte la tigaie

Ingrediente aluat: 600 g faina alba, 50 ml ulei, 100 ml apa calduta, 100 ml lapte caldut, 1/2 lingurita sare, 30 g drojdie proaspata + 50 ml apa calduta

Mod de preparare: Intr-un castronel se amesteca drojdia cu sarea si cu 50 ml apa calduta pana se dizolva drojdia.

Intr-un castron mai mare se pune faina, se face o adancitura in mijloc in care se toarna drojdia dizolvata. Se amesteca usor cu o lingura si se incorporeaza putina faina de pe margini, obtinandu-se o maia mai groasa.

Se acopera vasul si se lasa sa stea la dospit cam 30 de minute.

Dupa acest timp se adauga uleiul, apoi treptat apa si laptele caldut. Se framanta pana rezulta un aluat usor elastic si potrivit de tare. La nevoie se mai adauga putina faina.

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit cca 30 de minute, pana aluatul isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit aluatul se rastoarna pe planseta infainata si se rup bucati din aluat de marimea unui mar, care se lasa sa se odihneasca cca 15 min dupa care se fac placintele.

Se pudreaza planseta cu faina, se intinde usor o bucata,

se pune in mijloc o lingura de umplutura (branza),

se trage de margini in mijloc, in asa el incat sa se sigileze bine compozitia,

dupa care intoarcem aluatul cu pliurile in jos

si cu sucitorul se intinde placinta foarte subtire in functie de tigaia care se foloseste.

Daca se pregatesc mai multe, se acopera cu folie sa nu se usuce.

Pentru placintele cu mar se intins bucata de aluat foarte subtire. Pe o jumatate se pune umplutura de mar, apoi se pliaza cealalta jumatate si se sigileaza cu putina apa si se inteapa cu furculita.

Cu pensula se unge tigaia incinsa si se pune placinta,

se lasa sa se coaca pe o parte

si inainte de a o intoarce pe cealata parte se pensuleaza cu ulei.

Se servesc cu smantana si cele nu mar pudrate cu zahar.

Multumesc Leila pentru reteta

Un gând despre „Placinte la tigaie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *