Chec cu ciocolata, alune si stafide

Ingrediente: 4 oua, 120 g zahar, 150 g faina, 2 linguri cacao, cca 20 g stafide si ciocolata cu alune, 30 ml ulei, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare

Mod de preparare: Se separa ouale, albusul se bate spuma cu zaharul, zaharul vanilat si un varf de cutit de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul.

Faina se amesteca cu praful de copt. Cand albusurile sunt „bat” se adauga peste ele galbenusurile mixate si se amesteca,

se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor cu o spatula.

Se imparte compozitia in doua castroane, in unul se pune cacao iar in celalalt se pune o lingura de rom. Intr-o tava mica de chec ( 26/11) tapetata cu hartie de copt se pune in mijloc o lingura compozitie alba, peste ea in mijloc, o lingura compozitie cu cacao, iar compozitie alba

si tot asa

pana se termina toata cantitatea.

Se bate putin tava de masa sa se aseze si la final se adauga ciocolata cu alune si stafide.

Se introduce tava in cuptorul preancalzit si se coace la foc mediu cca 30 min. Cand este gata, checul se scoate din cuptor se aseaza pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Checul se serveste simplu sau se pudreaza cu zahar farin.

3 comentarii la „Chec cu ciocolata, alune si stafide”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *