Bastonase si nasturei cu ciocolata

Ingrediente: 150 g unt, 120 g zahar tos, 225 g faina, 1 galbenus, 50 g migdale macinate, 50 g ciocolata amaruie, 3 linguri cacao, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare: Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Se adauga galbenusul si se mixeaza bine pana este incorporat.

Separat se amesteca faina cu migdalele macinate, cacaoa, praful de copt si ciocolata rasa, apoi se incorporeaza in crema de unt. Se amesteca bine cu lingura la inceput pe urma cu mana, pana compozitia se leaga si devine un aluat omogen. Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 1 ora.

Se rup bucati de aluat care se modeleaza sub forma de bastonase, de grosimea unui deget.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu, pentru cca 15 minute.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit. Se trec capetele prin ciocolata topita, se orneaza cu bombonele sau cocos colorat, se lasa sa se intareasca si se pun frumusel intr-o cutie.

Multumesc Miha pentru reteta si inspiratie.

Un gând despre „Bastonase si nasturei cu ciocolata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.