Tortiglioni cu ciuperci si linte

Astazi am facut o mancare foarte buna din …..resturi.

Ingrediente: 250 g tortiglioni, 200 g ciuperci, o cutie cu linte, o ceapa mare, 4 catei de usturoi, o lingura pasta de ardei iute, rosii in bulion, o lingura ulei, sare, piper, patrunjel verde.

Mod de preparare: se caleste foarte putin in ulei ceapa tocata, se adauga ciupercile si pasta de ardei,

se amesteca, se lasa sa fiarba in suc propriu pana scade putin, se adauga usturoiul tocal marunt

dupa care se adauga o jumatate de cutie rosii tocate in bulion si eventual putina apa calda.

Se fierbe mancarea sub capac pana se inmoaie ciupercile moment in care se adauga lintea scursa.

Se condimenteaza cu sare si piper, se pune capacul si se lasa 10-15 min sa se intrepatrunda aromele. Daca scade prea mult se mai adauga apa calda, astfel incat sa se formeze sos suficient, dar si consistent. Intre timp se fierb tortiglioni (sau orice alte paste). In final se presara o portie generoasa de patrunjel tocat.

Se scurg pastele, se pun in farfurie si deasupra un polonic de sos cu ciuperci si linte.

Un gând despre „Tortiglioni cu ciuperci si linte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *