ghiocel07 on 4 December 2012 - 7,666 views

Am vazut intr-o revista de la METRO un dulce numit “Petit chinois”. Seamana foarte mult cu melcisorii cu nuca, dar am observat ca sunt cu crema de vanilie. Deci, la treaba 🙂

Ingrediente: 2 oua, 10 g drojdie uscata, 100 g zahar, 200 ml lapte, 60 g unt, 550 g faina, 1/2 lingurita sare, 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare: Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Se amesteca si se lasa la loc caldut pana se umfla si apara basicute la suprafata. Intr-un castron se pune faina, se face o adancitura la mijloc in care se adauga maiaua, ouale, restul de zahar, untul topit si racit, zaharul vanilat, laptele ramas.

Se inglobeaza toate ingredientele cu o lingura dupa care se framanta pana se obtine un aluat elastic.

Se acopera castronul cu folie si prosop si se lasa la crescut la loc caldut pana-si dubleaza volumul.

Se scoate aluatul pe planseta usor infainata, se mai framanta putin si se imparte in doua bucati.

 

Pentru crema am folosit un plic budinca de vanilie de la Dr Oetker, pe care am preparat-o dupa indicatiile de pe pachet. Cine doreste si are  timp, poate face o crema de vanilie clasica.

Una din bucati se intinde pe planseta (cealalta bucata se pune in castron, se acopera cu folie si se tine la frigider-atentie, creste si acolo)

se pune deasupra crema de vanilie in strat subtire,

se face un sul destul de strans si se taie felii de cca 1,5-2 cm cu un cutit foarte ascutit si infainat.

Feliile se aseaza in picioare  intr-o tava rotunda imbracata in hartie de copt (6 bucati intr-o tava) si se mai lasa cca 20 minute sa creasca, dupa care se introduce in cuptorul preancalzit, se coace 25-30 min la foc mediu.

 

Dintr-o bucata de aluat au iesit 2 tavi cu “melcisori cu vanilie”

Din restul aluatului se fac cornuri umplute cu crema de vanilie, ramasa de la melcisori. Se intinde aluatul cat se poate de rotund, se taie in 12 triunghiuri la baza carora se pune o lingura de crema

si se ruleaza.

Se aseaza la distanta in tava pe hartie de copt,  se lasa sa creasca 15 minute, se ung cu ou batut si se coc la foc moderat. Rezulta niste cornuri “dodoloate” 🙂

 Un aluat dospit foarte usor de facut si se lucreaza bine.

2 comentarii la “Melcisori cu crema de vanilie – Petit chinois”

  1. Acum ma pun sa o fac, fiindca ma “bantuie” reteta asta de ieri …

Trackbacks/Pingbacks

  1. Melcisori cu branza - Retetele mamei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.