ghiocel07 on 26 November 2012 - 4,631 views

Am gasit pe FB cateva retete de briose aperitiv care m-au tentat desi nu aveam in casa ingredientele originale. Sper sa fie la fel de gustoase.

Ingrediente: 200 g faina, 1 plic praf de copt, 2 oua, 2 linguri ulei, 200 ml lapte, 100 g cascaval, 100 g salam, 1 ceapa mica, 1 lingurita frunze de patrunjel tocat, sare, 1 lingurita seminte de floarea soarelui

Mod de preparare: Se bat ouale cu un praf de sare, uleiul si laptele,

dupa care se adauga salamul si cascavalul cubulete, ceapa tocata marunt si semintele de floarea soarelui.

Peste aceasta compozitie se adauga faina amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza.

La final se pune patrunjelul (eu am pus uscat) si se amesteca usor cu spatula.

Se ung cu putin ulei formele de silicon, se aseaza in tava

si se umplu trei sfert cu compozitia de briose. Se presara semintele de floarea soarelui si se introduc in cuptorul preancalzit pentru cca 30 min si se coc la temperatura medie.

Cand sunt rumenite se scot din cuptor.

Un aperitiv gustos si foarte usor de realizat.

Se poate jongla cu diverse ingrediente.

 Sursa de inspiratie

4 comentarii la “Briose cu cascaval si salam picant”

  1. Cat de frumoase sunt… Si gustoase, binenteles!!

  2. @Simona-da, sunt gustoase si se fac repede, repede….

  3. sunt geniale:) de 3 seri, fac in fiecare seara…din ce in ce mai inbunatatite. Multumim de reteta :*

  4. @Dana-cu mare drag

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.