ghiocel07 on 15 November 2012 - 2,207 views

Ce bine miroase o paine calda, abia scoasa din cuptor, acum in zilele racoroase de toamna iar la iarna ce sa mai spun  ;;)

Reteta si modul de lucru este de la paine rotunda…..

Se pun 400 g faina într-un castron, se amesteca cu 1 plic drojdie uscată, 2 lingurițe zahăr și 1 linguriță sare. Se face o adâncitură în mijloc și se toarnă 4 linguri lapte, 250 ml apa. Se amesteca cu o lingura de lemn sau de supă până aluatul prinde consistență. Nu se frământă. Se unge cu ulei un vas, se așează aluatul, se acoperă castronul cu folie alimentară peste care se așează un prosop. Se lasă la cald până crește aluatul dupa care se scoate pe planșeta înfăinată și se frământă cu mâna foarte puțin ca să eliminăm aerul. Se dă forma dorită aluatului și se pune în tava acoperită cu hârtie de copt. Se lasă pe marginea aragazului la crescut. Se coace în cuptorul încălzit în prealabil la temperatura medie cca 30-35 min. După 30 min se deschide cuptorul, se urmărește să fie coaptă coaja și se poate încerca cu o andrea sau frigăruie. Dacă iasă curată, pâinea este gata. După câteva încercări se știe din ochi când este gata. 

buy phentermine online

3 comentarii la “Paine toast”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pizza picanta cu salam si bacon - Retetele mamei
  2. Sandviș cu brânză și ou
  3. Salată cu dressing de iaurt

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.