Guguluf cu mere si glazura bicolora

La aceasta prajitura am folosit reteta altei prajituri pentru blat, cu cantitati majorate. Si ca sa-i dau o forma mai altfel, am folosit tava de guguluf, de care uitasem pe undeva prin camara. Si ca sa nu cautati reteta, o rescriu cu cantitatile folosite.

Ingrediente: 5 oua, 10 linguri zahar, 100 ml ( cca 5 linguri) ulei, 8 linguri faina, 1 plic zahar vanilat, 1/2 plic praf de copt, rom, 2-3 mere, stafide, scortisoara, un praf de sare (un varf de cutit)

 
Mod de preparare: albusurile se mixeaza bine (la inceput la viteza unu crescand pana la viteza trei) cu un praf de sare dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat. Prin mixare se obtine o spuma tare si alba.

  

Se adauga treptat galbenusurile si uleiul

si se mixeaza la viteza unu pana la omogenizare.

 

Se pune faina amestecata cu praful de copt

urmata de rom si stafide si se amesteca usor cu spatula.

Cand compozitia este gata se toarna in tava unsa si tapetata bine cu faina.

Se aseaza deasupra mere curatate si feliate, atat pe verticala cat si pe orizontala si se pudreaza cu scortisoara.

Se introduce tava in cuptorul preancalzit si se coace cca 30 min la foc mediu dupa care se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca putin inainte de a o rasturna pe platou.

Dupa rasturnare se poate taia si manca cu pofta.

Ca sa fie mai aspectuos guguluful, i-am pus o glazura bicolora de la Dr Oetker  ;;)

 

Feliem si servim….

 

Pufoasa si aromata.

4 comentarii la „Guguluf cu mere si glazura bicolora”

    1. @Simona-din pacate tava mea nu este de cea mai buna calitate si ori cat de mult o ung si tapetez tot se lipeste aluatul. Dar din cand in cand o pun la treaba.

  1. Am facut zilele trecute aceasta prajitura delicioasa, nu am avut eu tava de guluf dar am folosit una normala, vreau sa iti spun ca a iesit super delicioasa, s-a mancat imediat :) Felicitari pt site il vizitez des :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *