Budinca cu penne, telemea si salam (sunca)

Ingrediente: paste fainoase (penne), 150 g salam, 150 g telemea, 3 oua, 4 linguri de smantana, sare daca este cazul, putin unt pentru uns tava, cascaval.

Mod de preparare: se fierb pastele (mie mi-au ramas de la „penne cu sos de rosii si masline„) se clatesc cu apa rece, se scurg bine si se pun intr-un castron. In alt castron se bat bine ouale cu o furculita, se adauga smantana, se amesteca bine, se pune branza rasa. In final se adauga salamul taiat cubulete.

Peste paste se toarna acest amestec si se incorporeaza cu o lingura de lemn sau o spatula.

Se unge o tava cu unt in care se toarna amestecul de paste. Deasupra se rade cascaval si se da tava la cuptor la flacara medie

pana se coace si se formeaza o crusta aurie deasupra.

Se lasa putin sa se raceasca, se taie dupa preferinta si se serveste cu mare pofta.

3 comentarii la „Budinca cu penne, telemea si salam (sunca)”

  1. Arata foarte apetisant, multumim de idee, intamplator avem ingredientele necesare si ne apucam de treaba. Poate ar fi bune si stropite cu putin sos de rosii dar si asa simple cred ca sunt un deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *