ghiocel07 on 25 September 2012 - 1,916 views

Tortul cu mere este in general un desert de toamna. Mireasma de mar si scortisoara se raspandeste in casa, tu stai la gura sobei, asculti un disc cu muzica relaxanta si savurezi o felie de tort….. Dar sa revenim la ale noastre.

Saptamana trecute am primit invitatia de a participa la Campania “Imbogateste aromele toamnei !” demarata de DR.OETKER in perioada 20 august-31 octombrie si care se adreseaza bloggerilor culinari si jurnalistilor. Recomandarea vine din partea dnei Liana Toma, o doamna pe care o admir de mult fara a ne cunoaste personal.

Reteta aleasa de mine din Retetarul Dr. Oetker este “Tort cu mere” pentru care am primit si ingredientele necesare.

Ingrediente pentru aluat: 200 g unt moale, 150 g zahar pudra, 1 plic Zahar Vanilat Dr. Oetker, 1 plic Finesse coaja rasa de lamaie Dr. Oetker4 oua, 200 g faină, 1/2 plic Praf de copt Dr. Oetker.

Pentru presarare: 100 g fulgi de migdale.

Pentru umplutura: ½ kg mere decojite si fara samburi, sucul de la o lamaie, 1 varf de cutit cu scortisoara, 300 ml suc de mere, 2 plicuri Tort Gelee, transparent Dr. Oetker, 20 g zahar, 1 lingurita Esenta de menta Dr. Oetker.

Pentru crema: 400 ml smantana dulce, 3 linguri zahar pudra, un varf de cutit cu scortisoara, 1 plic Foi de gelatina Dr. Oetker, 70 suc de mere.

Mod de preparare: Pasul 1 Se amesteca untul cu zaharul pudra,

zaharul vanilat si plicul de Finesse

 

pana se obtine o spuma.

Se adauga treptat ouale.

Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca in compozitia de mai sus.

Se toarna aluatul intr-o forma cu inel detasabil unsa, tapetata cu faina (cu diametrul de 26 cm), se intinde uniform si se presara cu fulgi de migdale (din pacate nu am fotografiat etapa aceasta). Forma se introduce in jumatatea inferioara a cuptorului preincalzit.
Cuptor cu aer fierbinte: 180 ºC (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 3 (preîncălzit)
Timp de coacere: cca. 45 de minute

Pasul 2 Pentru umplutura se taie merele in felii subtiri.

Se amesteca bine cu sucul de lamaie, scortisoara, sucul de mere, zaharul si Tort Gelle si se fierbe acoperit pana se inmoaie.

Se ia de pe foc si se adauga esenta de menta. Blatul rece se taie o dată si se intinde umplutura pregatita mai sus.

Pasul 3 Pentru crema se bate smantana cu zaharul pudra si scortisoara.

Se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe plic si se incalzeste impreuna cu sucul de mere. Se amesteca gelatina cu 1/3 din frisca batuta.

Se adauga restul de frisca si se amesteca usor.

Se intinde uniform crema pe umplutura rece.

Se acopera cu cel de-al doilea blat de tort, se apasa usor si se da la rece o ora.

Se taie si se serveste cu mare pofta.

Desi pare un tort banal cu mere, realitatea este cu totul alta.

Este foarte fin, racoros si nu foarte dulce. Exact pe gustul meu.

Pentru ca eu folosesc foarte des esentele de la Dr.Oetker si este campania “Imbogateste aromele toamnei !”, redau ma jos textul primit de la Dr Oetker privind promovarea lor.

“Îmbogateste aromele toamnei!” este o campanie demarata de Dr.Oetker.
Ea va invita sa prajituriti folosind cele 7 esente cu arome deosebite dar si sa castigati premii pe masura!! Esentele de la Dr. Oetker sunt acum în sticlute mai mari si au o aroma intensa care se mentine si dupa coacere.

Pe langa deja clasicele esente de Rom, Vanilie, Migdale si Cafea, Dr. Oetker ofera si 3 esente cu extract natural de Portocale, Lamaie si Menta.

Cu oricare dintre aceste esente poti sa imbogatesti dupa gustul tau si al celor dragi orice iti propui sa prajituresti.
Dr. Oetker iti ofera sansa de a castiga o bucatarie noua.
Cu doar 3 esente de 38 de ml. cumparate de la Dr. Oetker, poti sa te inscrii in promotie unde ai sansa de a castiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucatariei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prajiturit.

Nu uita să intri pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poti inscrie in campania natională de Esente Dr. Oetker, iti poti alege reteta preferata din retetarul Dr. Oetker pregatit special pentru tine sau poti participa la un miniconcurs cu premii.”

Succes tuturor!

7 comentarii la “Tort cu mere de la Dr.Oetker”

  1. Foarte frumos a iesit, felicitari!! Pup!

  2. @Sara & Miki – multumesc. Are putina “cocoasa” din cauza cuptorului, dar este foarte bun. Pupici!

  3. Cat de frumos este!! Cat despre gust… fur feliuta aia ca sa ma conving 😉
    Va pup dulce si va felicit ptr proiect!

  4. @Simona-multumesc. Te sfatuiesc sa-l faci si tu, o sa-ti placa.

  5. A iesit foarte frumos, te felicit.

  6. Cred ca fost tare aromat si bun! Tare-mi place farfuria aceea alba de sub tort 😉 puup

  7. @Liana-da, a fost bun, dar sotului a trebuit sa-i pun si putina frisca….Am multe farfurii, dar asta este si preferata mea. Este luata inainte de ’89. Si eu te pup.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.