ghiocel07 on 24 August 2012 - 2,895 views

Ingrediente blat: 250 g faina, 120 g unt, un ou, 50 g zahar, putina drojdie si scortisoara

Mod de preparare blat: se framanta ingredientele de mai sus rezultand un aluat elastic care se lasa la odihnit cca o ora.

Ingrediente umplutura: un pahar cu smantana, o lingura de faina, putina sare, 2 linguri cu varf de zahar vaniliat, 2 albusuri de oua

Mod de preparare umplutura: se amesteca bine smantana cu faina sa nu se faca cocoloase, se adauga zaharul si se adauga spuma din cele  2 albusuri

Mod de asamblare: se intinde aluatul de grosimea unui deget, se pune in tava.

Peste aluat se pune umplutura si

peste umplutura se aseaza jumatati de prune.

Se presara putina scortisoara si se coace in cuptorul preancalzit la temperatura medie pana devine aurie deasupra.

Multumesc Iudita pentru reteta…..

 

O prajitura gustoasa, aromata, ieftina cu fructe de sezon.

Taguri: , ,

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.