Inghetata bicolora

Ingrediente: 300 ml frisca lichida, 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 plicuri zahar vanilat, 1 lingura cacao

Mod de preparare: Frisca se bate bine si se lasa in asteptare. Pe urma se bat spuma albusurile, se pune zaharul si zaharul vanilat si se bat in continuare pana devin „bat”.

Se adauga galbenusurile pe rand, incorporandu-se incet cu o spatula.

Se pune frisca batuta amestecand incet sa nu se lase.

Compozitia rezultata se imparte in doua, trei sau cate culori se doreste. Eu am impartit-o in doua, in una am adaugat 1 lingura cacao, cealalta a ramas de vanilie.

Se toarna intr-o cutie dupa preferinta, in straturi, in valuri sau jumate-jumate.

Se introduce in congelator pentru cca 4 ore dupa care se serveste felii sau globuri.

Aici inca o reteta interesanta tot pe baza de frisca.

3 comentarii la „Inghetata bicolora”

  1. wow cat e de simplu! si nu mai trebuie sa amesteci din cand in cand compozitia inghetata? ca mie de asta mi-e frica la inghetatele normale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *