ghiocel07 on 13 August 2012 - 1,906 views

Ingredientele: 150 g afine, 125 g unt, 150 g zahar tos, 2 oua, 300 g faina, 250 g iaurt de fructe, o lingurita de praf de copt, zahar vanilat, coaja de lamaie, fulgi de migdale pentru crusta

Mod de preparare: Se mixeaza untul moale cu zaharul, coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Se adauga ouale, se mixeaza in continuare,

se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt,

alternand cu iaurtul.

Se amesteca pana ce compozitia este legata. Se adauga afinele si se incorporeaza amestecand usor cu lingura de lemn.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Deasupra  se presara fulgi de migdale.

Prajitura se coace cca 40-50 minute la foc potrivit. Este gata cand trece testul cu scobitaorea.

Daca culoarea la suprafata este aramie, insa interiorul nu este copt, se acopera tava cu folie de aluminiu si se mai lasa la copt.

Dupa racirea completa se pudreaza cu zahar farin.

Sursa  de inspiratie pentru aceasta prajitura.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.