Tocanita cu ciocanele

Ingrediente: 4 ciocanele, o ceapa mare, un ardei gras rosu, 2 rosii, 8-10 cartofi, ulei, sare, piper, boia, patrunjel si marar

Mod de preparare: se caleste ceapa si ardeiul taiate julien in putin ulei.

Ciocanelele se cresteaza si se freaca cu sare, piper si boia dulce sau iute cine doreste.

Se aseaza pe patul de ceapa si ardei

unde se lasa pe fiecare parte pana prind culoare.

 

Se adauga apa sa le acopere.

Se pune capacul pe cratita si se fierb la foc mic. Cand ciocanele sunt fierte pe jumatate se adauga cartofii curatati si taiati bucati pe lung.

Se amesteca si se fierb impreuna.

Aproape de gata se adauga rosiile curatate de pielita si taiate bucati.

Se gusta si se condimenteaza dupa gustul fiecaruia (eu am pus si un cub Knorr cu gust de pui). La final se presara patrunjel si marar tocat.

Se serveste cu o felie de paine proaspata (pentru sos) si o salata de vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *