Trigoane cu ringlote

Ingrediente: o cutie foietaj frantuzesc, cateva prune (ringlote galbene), ou, faina, zahar

Mod de preparare: se dezgheata aluatul la temperatura camerei, se pune fiecare bucata pe planseta infainata, se unge cu ou batut doua laturi alaturate, se aseaza bucati de pruna (dulceata, rahat, branza) in centru si se indoaie in triunghi. Se preseaza laturile suprapuse (cele unse cu ou) cu o furculita si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt. Se unge fiecare trigon cu ou batut cu putin zahar si se introduce tava in cuptor. Sunt gata in cca 15 minute, depinde de cuptor.

Este un dulce repede de facut si foarte apreciat.

3 comentarii la „Trigoane cu ringlote”

  1. Mama mia cum poate sa arateee!… Neaparat trebuie sa fac si eu, Ghiocel… Sper sa gasesc timp… M-ai terminat!… Acum numai cu gandul la ele am sa stau…

  2. Super arata! N-am mai vazut de mult prune d-astea.. Cand eram copil mergeam la furat de prine pe dealuri :)) doar ca nu erau galbene, erau rotunde si negre :)
    Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *