ghiocel07 on 12 July 2012 - 2,435 views

Ingrediente: 1 cana apa, 3 linguri ulei, un praf de sare, 1,5 cani cu faina, 1 ou

Mod de preparare: se pune la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand clocoteste se adauga o cana de faina, se amesteca energic cu o lingura de lemn.

 Se lasa sa se racoreasca dupa care se pune oul si se amesteca din nou pentru incorporare.

Se adauga restul de faina (daca este nevoie mai puneti putina), se scoate pe planseta aluatul si se framanta rezultand unul usor de lucrat.

Se infaineaza planseta si se intinde la o grosime de cca 0,5 cm

si se taie patrate (dreptunghiuri, daca va este mai la indemana….).

Se pun prune, caise sau alte fructe….,

se modeleaza

si se fierb intr-o oala cu apa clocotita.

Aici se lasa 2-3 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata. Galustele se scot din apa cu paleta si se dau prin pesmet prajit.

Se servesc cu zahar.

Foarte usor de facut si foarte bune.

3 comentarii la “Galuste din aluat pripit”

  1. Foarte frumoase sunt… Mai-mai ca as gusta una.. 🙂 Din pacate nu stiu de ce nu mai pot manca galuste de vre-o 20 de ani 🙂

  2. @Simona-si eu fac destul de rar. Pesmetul prajit nu-mi face chiar bine…..Dar asa de pofta ma sacrific, dupa care iau un dicarbocalm 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gomboți/găluște cu caise - Retetele mamei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.