Inghetata de caise si nectarine

Ingrediente: 500 g caise coapte (eu am folosit caise si nectarine) Crema de ou (englezeasca): 300 ml de lapte, 3 galbenusuri de ou, 100-120 g zahar (eu am pus 150 g, fructele nu erau prea dulci),  1 plic de zahar vanilat, 200 ml frisca lichida (eu am folosit Whipping Cream)

Mod de preparare: Pentru crema de oua se pune intr-o cratita laptele si jumatate din zahar sa fiarba. Intr-un bol, se freaca galbenusurile cu restul de zahar.

Se toarna din laptele cald peste galbenusuri, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.

Se pune din nou cratita la foc mic amestecand pana se ingroasa.

Se ia de pe foc se pune deasupra folie de plastic sa nu faca crusta.

Fructele se spala si se pun pentru un minut intr-o oala cu apa fierbinte. Se scot si se introduc repede intr-un castron cu apa rece, dupa care se decojesc de pielitele.

Pulpa fructelor se taie in sferturi si se paseaza in blender.

Se amesteca cu crema de ou,

 rezultand o compozitie cremoasa. Se bate frisca si se incorporeaza crema prin miscari de jos in sus cu o lingura.

Compozitia rezultata

se pune in caserola si se da congelator.

Pentru ca a facut cateva „ace” am mixat inghetata dupa cateva ore. Astazi am am savurat-o cu mare drag cu gandul la Sara careia-i multumesc pentru reteta.

Foarte buna, pe cuvant, zau asa!

2 comentarii la „Inghetata de caise si nectarine”

  1. …cred ca e delicioasa! Eu am facut altceva cu caisele.Merita sa incerci! Am spalat si curatat caisele de samburi si asa intregi, le-am pus in ceaun si le-am bagat la cuptor, la foc mediu. Le-am lasat pana s-au caramelizat usor pe marginea ceaunului. Borcanele le-am pus si pe ele sa se usuce in cuptor, pe langa ceaun si capacele deasemenea, apoi am scos totul pe masa si am umplut fix patru borcane, de 450g. Le-am asezat cu gura in jos in cuptorul inca, cald si am sa le scot cand se racesc. Mi-a iesit super, fara nici un strop de zahar sau orice alt adaos. Ca timp insa, destul de mult, 5-6 ore, cred, poate mai mult, depinde si de cantitate…Merita, fiindca ma necajeam foarte tare cand trebuia sa cumpar gem de caise, din comert, pentru prajitura „Albina”.

    1. @mariana-buna idee. Sper sa mai prind caise bine coapate. Deocamdata la noi sunt destul de „verzi”. Multumesc pentru reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *