Biscuiti cu ciocolata, Laura

 

Ingrediente: 300 g faina, 200 g unt sau margarina, 200 g zahar, 150 g ciocolata neagra, 2 oua mari, 1/2 plic praf copt, sare (un varf de cutit), vanilie

Mod de preparare: se mixeaza untul la temperatura camerei

 

cu zaharul, vanilia,

 

sarea si ouale

 

pana sunt bine incorporate.

 

Se amesteca faina cu praful de copt si apoi se adauga peste crema de unt.

Se taie ciocolata in bucatele nu foarte mici

 

si se adauga in aluat,

 

inglobandu-se in aluat cu ajutorul unei linguri de lemn.

Se incalzeste cuptorul la tempetatura medie. Cat timp se incalzeste cuptorul, aluatul se tine in frigider. Dupa ce cuptorul s-a incalzit, se scoate aluatul din frigider si se formeaza cu mainile usor umede, bilute de aluat, mari cat o nuca. Se aseaza bilutele la distanta de 4-5 cm una de cealalta in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Se coc biscuitii pe treapta a treia de jos in sus pentru 15 minute sau pana cand incep sa prinda culoare pe margini. Suprafata biscuitilor nu trebuie sa se bronzeze absolut deloc. Cand marginile isi schimba culoarea, se scoate tava din cuptor si se lasa pe masa din bucatarie pentru 2-3 minute, fara sa se atinga cu nimic biscuitii.

Dupa 4-5 minute, biscuitii incep sa se intareasca asa ca se scot cu grija si se aseaza pe un gratar unde se lasa sa se raceasca.

Sunt deliciosi.

Se pot pastra cateva zile chiar o saptamana, desi o data ce i-ati gustat nu va puteti opri din mancat :)

Sursa

6 comentarii la „Biscuiti cu ciocolata, Laura”

    1. @Manuela-numarul de biscuiti rezultati este in functie de marimea bilelor pe care le faci, daca cunt de marimea unei nuci, atumci in jur de 25 buc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *