Briose pentru copii, de ziua lor

  

Ingrediente: 2 oua, 100 ml lapte, 50 ml ulei, 100 gr zahar, 1 zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita otet, esenta de vanilie, faina (nu am masurat, am pus pana a devenit compozitia consistenta), colorant, zahar pudra

Mod de preparare: Se bat bine ouale, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand acesta se topeste complet. Se adaugat esenta, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, laptele si uleiul. Se amesteca foarte bine.

 

Se adauga faina treptat pana cand compozitia are consistenta ca in retetele prezentate deja. In final se imparte compozitia in trei, se pune putin colorant alimentar si se omogenizeaza compozitia – din pacate colorantul rosu nu si-a facut datoria :(

Se pun hartiute in formele de briose

  si se toarna compozitia pana la jumatatea lor.

Se introde tava in cuptorul incins in prealabil si se lasa la foc mediu aproximativ 25 de minute. Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea. Cand sunt gata, se scot din tava si se pudreaza cu zahar farin.

Se pot decora dupa preferinta si fiind Ziua Copilului, punem cateva jucarioare……   :) La Multi Ani dragi copii mari si mici.

6 comentarii la „Briose pentru copii, de ziua lor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *