Desert la pahar

 

Am pasit prin frigider o caserola cu gutui caramelizate, ramase in toamna de la o prajitura minunata. Nu stiam ce sa fac cu o cantitate atat de mica dar gustoasa. Gutuile nu erau suficiente pentru o prajitura, in plus lasasera si mult suc, asa ca am inventat repede un desert la pahar.

 

Ingrediente: gutui caramelizate in zahar si aromate cu scortisoara, cateva piscoturi, un plic budinca de vanilie, 400 ml lapte, 2 linguri de zahar, ornamente

Mod de preparare: se pregateste budinca de vanilie dupa indicatiile de pe plic (dar numai cu 400 ml lapte si 2 linguri de zahar, gutuile fiind destul de dulci). Se monteaza in pahare de inghetata: o lingura de gutui, un piscot rupt bucati, o lingura de budinca, o lingura de gutui si ultimul strat de budinca.

Se orneaza dupa preferinta si se serveste cu mare pofta.

5 comentarii la „Desert la pahar”

  1. vai ce bunatate…asta e un derset minunat si pentru adulti, am sa il fac chiar maine…sper sa nu mi se arda pe foc laptele cum am patit data trecuta cand am incercat sa fac orez cu lapte…:( cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *