Tocanita cu carne de vita

In general nu prea folosesc carne de vita decat la supa cu taitei. Am cateva experiente neplacute in bucatarie cu ea, asa ca o evit pe cat pot. De data aceasta am gasit in congelator o bucata frumoasa, deci trebuia sa fac ceva cu ea. Cel mai comod o tocanita, are timp de fierbere si este cu spor.

Ingrediente: carne de vita macra, 2 cepe marisoare, sare, piper, ulei, marar verde

Mod de preparare: se taie felii si pe urma fasii oblice carnea de vita, ceapa se taie julien. Carnea se pune pentru cca o jumatate de ora la bait (facut din mustar si o lingura ulei) in frigider, pentru fragezire.

 

Intr-o cratita se pune o lingura de ulei in care se caleste ceapa pana devine sticloasa. Se adauga carnea curatata de mustar si se lasa pana-si schimba culoarea.

 

In faza aceasta se adauga o cana de apa (acopere carnea) si se fierbe sub capac. La nevoie se adauga apa, astfel se formeaza un sos delicios. Se condimenteaza cu sare si piper dupa preferinta.

 

Se tine la foc mic pana carnea este suficient de moale. In final se presara marar verde tocat fin. Se serveste cu cartofi sau orice alta ganitura.

Pofta buna!

2 comentarii la „Tocanita cu carne de vita”

  1. Foarte apetisanta tocanita de vita.
    eu intodeauna folosesc oala cu presiune la vita ,chear si pentru supa ,si iese foarte bine si
    carnea e asa de moale.

    1. @Marrarad-si eu folosesc oala sub presiune la supa, dar tocanita am facut-o in cratita obisnuita, cantitatea era prea mica si oala mea este marrrrre. Te pup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *