Musaca cu cartofi si felii de branza

 

Ingrediente: 400 g carne tocata, o ceapa alba, o lingura de ulei, o mana de orez, 1 ou, sare, piper, pasta de ardei, 4-5 cartofi mari fierti in coaja si taiati rondele, unt, o cana de bulion, felii de branza topita

Mod de preparare: se caleste ceapa in ulei, se adauga carnea tocata si se lasa sub capac sa se prajeasca. Intre timp se spala orezul in cateva ape. Cand carnea este gata se adauga orezul, se amesteca si se toarna o jumatate de cana de apa calda. Se condimenteaza cu sare, piper si o lingurita de pasta de ardei (atentie este sarata). Se lasa pe foc pana orezul este fiert. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca compozitia, dupa care se adauga oul batut si se amesteca cu lingura de lemn. Se unge o tava cu unt, se aseaza un strat de cartofi taiati rondele, se acopera cu carnea tocata, peste care se pune inca un strat de cartofi. Peste cartofi se imprastie bucatele de unt si se acopera cu felii de branza topita. Se toarna o cana cu suc de rosii si se introduce tava in cuptorul preancalzit pentru cca 30 min la temperatura medie.

 

Cand branza este topita si putin aramie se scoate tava din cuptor, se portioneaza dupa forma feliilor de branza si se serveste calda.

O varianta la clasica musaca.

Un gând despre „Musaca cu cartofi si felii de branza”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *