Taitei cu varza

 

Imi plac la nebunie taiteii cu varza dar din motive sentimentale fac foarte rar. Este un fel de mancare pe care-l pregatea mama si-mi aducea intotdeauna si mie. Cum sotul meu nu a fost si nu este amator de asa ceva, nu ma oboseam sa fac numai pentru mine, eram multumita de cate ori venea mama cu craticioara plina.

 

Parca simt si acum mirosul de carza calita si piper. Intotdeauna mancarea facuta de mama era mai buna si mai gustoasa. Acum din pacate daca am pofta trebuie sa-mi fac singura, dar oricum nu au gustul celor facuti de mama.

Ingrediente: 1 varza proaspata, taitei lati Arnos, o lingura de ulei, sare, piper, usturoi

Mod de preparare: se curara si taie fidelita varza care se pune intr-o cratita cu o lingura ulei sa se caleasca. La nevoie se adauga putina apa si se lasa sa se inmoaie bine si sa prinda culoare maronie. Cand este gata se condimenteaza cu usturoi dat prin presa, sare si piper. Se mai lasa putin pe foc dupa care de amesteca cu taiteii fierti si scursi. Se amesteca ambele componente si se servesc cu mare pofta.

5 comentarii la „Taitei cu varza”

  1. Lucrez la un proiect despre bucătăria austriacă și în căutarea unor propoziții care să conțină cuvintele „tăiței cu varză” am ajuns din nou pe blogul dumneavoastră. Străbunica mea era încântată de gustul acestei rețete. Nu m-a cucerit niciodată cu ea, deși avea un fel uimitor de a găti. Dar poate am să încerc o dată rețeta. Arată delicios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *