ghiocel07 on 25 March 2012 - 3,604 views

Napolitana cu nuca si zahar ars este o prajitura de familie, dar astazi am vazut la Miha o reteta interesanta si mult mai simpla, asa ca avand cele necesare am trecut la treaba.

Ingrediente: 250 g zahar, 100 g unt, 150 ml frisca lichida, 2 foi de napolitana (19×28), 100 g miez de nuca prajit curatat de coaja si tocat marunt.

Mod de preparare: Zaharul se caramelizeaza pana devine auriu si lichid.

 .

Se da deoparte si se toarna frisca lichida cu mare grija sa nu stropeasca. Se pune din nou pe foc si se amesteca continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase.

 .

Se adauga untul si se amesteca in continuare. Se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita.

 .

Se da deoparte de pe foc, se adauga miezul de nuca.

.

Se lasa sa se racoreasca. O foaie de napolitana se pune intr-o tava, se toarna caramelul caldut, se niveleaza si se acopera cu alta foaie de napolitana.

 

Se pune un blat de lemn peste si se da la rece. Cand este intarit caramelul se portioneaza prajitura dupa dorinta.

buy steroids australia

5 comentarii la “Foi de napolitana cu caramel”

  1. Mmmmm… asa ceva nu pot refuza!!

  2. E chiar bun !

  3. Ce buna e prajitura asta. Si usurel de facut! 😉

Trackbacks/Pingbacks

  1. Napolitana cu nuca - Retetele mamei
  2. Foi “Lica” cu ganache de ciocolată

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.