Foi de napolitana cu caramel

Napolitana cu nuca si zahar ars este o prajitura de familie, dar astazi am vazut la Miha o reteta interesanta si mult mai simpla, asa ca avand cele necesare am trecut la treaba.

Ingrediente: 250 g zahar, 100 g unt, 150 ml frisca lichida, 2 foi de napolitana (19×28), 100 g miez de nuca prajit curatat de coaja si tocat marunt.

Mod de preparare: Zaharul se caramelizeaza pana devine auriu si lichid.

 .

Se da deoparte si se toarna frisca lichida cu mare grija sa nu stropeasca. Se pune din nou pe foc si se amesteca continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase.

 .

Se adauga untul si se amesteca in continuare. Se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita.

 .

Se da deoparte de pe foc, se adauga miezul de nuca.

.

Se lasa sa se racoreasca. O foaie de napolitana se pune intr-o tava, se toarna caramelul caldut, se niveleaza si se acopera cu alta foaie de napolitana.

 

Se pune un blat de lemn peste si se da la rece. Cand este intarit caramelul se portioneaza prajitura dupa dorinta.

5 comentarii la „Foi de napolitana cu caramel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *