ghiocel07 on 7 March 2012 - 2,979 views

Am vazut la Simona niste bachete fragede si tare m-au tentat. Asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si am trecut la treaba.

Ingrediente: 600 g faina alba, 200 ml lapte dulce, 200 ml apa minerala, 100 ml ulei floarea soarelui, 20 g drojdie proaspata, 1 lingurita sare, 1 ou pentru uns chiflele, ulei pentru tava, seminte de susan sau mac.

Mod de preparare: Se pregateste maiaua, amestecand drojdia cu putin lapte dulce. Amestecul se pune in mijlocul fainii si se lasa sa creasca cateva minute.

Cand drojdia a dospit, se adauga laptele caldut, apa minerala din sticla deschisa in acest moment, sarea si

.

la urma se incorporeaza uleiul, continuand amestecarea cu lingura.

.

Se obtine un aluat elastic si bine legat, care se lasa la crescut cca 50 minute, intr-un vas acoperit cu un prosop umed. Cand si-a dublat volumul, se rastoarna aluatul pe masa.

 .

Se formeaza chifle (baghete) mari sau mici dupa preferinta, eu am facut 16 mici, lunguiete si rotunde. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, se cresteaza si se mai lasa la crescut cca 30 minute.

.

Cand chiflele (baghetele) s-au umflat putin, se ung cu oul batut si se presara cu seminte de susan sau de mac.

Chiflele se coc in cuptorul preincalzit, la temparatura medie, pentru 30 minute. Cand sunt gata se pun intr-un servet si se lasa sa se raceasca.

Au iesit foarte gustoase si extrem de pufoase!!! Multumesc Simona.

Teenage bitcoin millionaire: ‘It’s a wonderful time to buy bitcoin” how to buy steem coin JP Morgan Buys Bitcoin Dip 18th September 2017
Taguri: ,

2 comentarii la “Chifle calde si pufoase”

  1. sunt nemaipomenite! imi plac tare mult!
    anasia

  2. Excelente v-au iesit! Ma bucur ca ati incercat reteta! Va pup dulce

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.