Tort „Dobos”


Ingrediente: un pachet foi de pandispan, 1 cutie lapte condensat (400 g), 2 tablete ciocolata amaruie (180 g), frisca lichida (200 ml), intaritor de frisca (la nevoie)

Mod de preparare:  se pune laptele condensat intr-o cratita pe foc mic, se rupe ciocolata si se topeste la foc mic

 .

Se amesteca incontinuu astfel incat laptele sa nu se prinda de cratita

.

Se lasa sa se raceasca, timp in care se bate frisca

.

Rezulta o crema fina si gustoasa

cu care se umplu foile de pandispan.

… si acum o felie, doua….

10 comentarii la „Tort „Dobos””

  1. Am cumparat un pachet de Foi de pandispan cu cacao.Am facut o budinca mai consistenta,apoi am adaugat un pachet de unt.dar….”prajitura nu s-a putut manca.Foile s-au muiat.Mi se lipeau foile de dinti,parca erau fainoase,nu stiu de ce.Sa fie oare din cauza”cremei”?Un sfat daca se poate…ca mai am un pachet de foi,tot de cacao,si as vrea sa le fac copiilor.

    1. Nu stiu ce sa spun, poate din cauza cremei. Eu am folosit in mai multe retete si nu am avut probleme. Incearca cu alt gen de crema, mai putin moale….Bafta!

  2. Draga mea, caut reteta de crema cu ciocolata si lapte condensat de am ametit, am facut o cu ceva timp in urma si nu mi mai amintesc exact c1antitatile. Te rog mult scrie si ce cantitate de frisca ai batut la aceasta minunata crema. Te pup si SARBATORI FERICITE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *