ghiocel07 on 24 February 2012 - 2,963 views

Cred ca nu trebuie sa mai spun ca sunt indragostita de aluatul foietaj. Cand ai chef de ceva dulce sau sarat iti sare in ajutor, important este sa ai un pachet-doua in congelator. Placintele sunt bune la micul dejun, se pot manca in fuga langa o cafea inainte de a pleca la servici sau se pot pune la pachet.

 

Ingrediente: 200 gr aluat foietaj, 200 gr salam si ceafa afumata, 100 gr branza, 2 oua

Mod de preparare: Se decongeleaza aluatul, se taie in doua bucati (am folosit tava 24×24 – daca se foloseste o tava mai mare se maresc cantitatile) si se intinde fiecare bucata astfel incat sa fie pe masura formei. Se umezeste o bucata de hartie de copt (asa se aseaza mai bine in tava), se pune prima foaie de aluat. Se taie cubulete salamul si ceafa afumata (bacon, sunculita), se aseaza peste prima foaie. Se poate pune si mai multa umplutura, dupa preferinta.

 .

Se rade branza (cascaval, telemea), se amesteca cu ouale batute si se toarna peste startul anterior. Se uniformizeaza cu o lingura.

 .

Se aseaza a doua foaie, se preseaza pe margini cu furculica sa nu iasa umplutura, se impunge din loc in loc, se unge cu ou batut si se coace in cuptorul  incalzit in prealabil.  Se lasa in cuptor cca 30 min la temperatura medie. Oricum se supravegheaza placinta sa nu se arda, dar sa fie si coapta.

 .

Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca

 

dupa care se taie patrate si se serveste.

Pofta buna!

3 comentarii la “Placinta cu afumatura si branza”

  1. Imi place foarte tare! Este numai buna pe platoul de aperitive. Am salvat reteta. Pupici

  2. @Simona-chiar este buna ai sa vezi. O seara frumoasa draga mea.

  3. Vai ce bunatate!!! Yamy yamy ce pofta mi-ai facut…

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.