Aperitiv din Lipie Libaneza

De sarbatori am vazut pe multe bloguri aperitive interesante folosind lipia. Cum atunci nu am avut timp m-am gandit ca merg foarte bine la un mic dejun. Se fac repede si mai ales cu ce avem prin casa.

Ingrediente: lipie Libaneza, pateu de ficat, pasta de branza, ardei colorat, ceapa verde

Mod de preparare: se intinde pateul (pasta de branza) pe o lipie,

 .

se pune a doua lipie, se intinde un nou strat, se aseaza alta lipie si tot asa pana se termina pateul sau pasta de pranza. Se pot face diverse umpluturi: unt cu pateu si mustar, telemea cu unt si ou fiert, pasta de masline si unt, pasta de peste, etc. Eu am folosit cea mai simpla metoda in aceasta dimineata.

 .

Pe ultimul strat se presara ardei colorat sau ceapa verde, pentru aspect dar si pentru gust.

 .

Se ruleaza „sandvisul” din lipie, se strange bine in folie limentara si se da putin la rece.

.

Se taie felii dupa dorinta.

 Un aperitiv usor de facut, bun si aspectuos.

Un gând despre „Aperitiv din Lipie Libaneza”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *