ghiocel07 on 4 February 2012 - 4,773 views

De sarbatori am vazut pe multe bloguri aperitive interesante folosind lipia. Cum atunci nu am avut timp m-am gandit ca merg foarte bine la un mic dejun. Se fac repede si mai ales cu ce avem prin casa.

Ingrediente: lipie Libaneza, pateu de ficat, pasta de branza, ardei colorat, ceapa verde

Mod de preparare: se intinde pateul (pasta de branza) pe o lipie,

 .

se pune a doua lipie, se intinde un nou strat, se aseaza alta lipie si tot asa pana se termina pateul sau pasta de pranza. Se pot face diverse umpluturi: unt cu pateu si mustar, telemea cu unt si ou fiert, pasta de masline si unt, pasta de peste, etc. Eu am folosit cea mai simpla metoda in aceasta dimineata.

 .

Pe ultimul strat se presara ardei colorat sau ceapa verde, pentru aspect dar si pentru gust.

 .

Se ruleaza “sandvisul” din lipie, se strange bine in folie limentara si se da putin la rece.

.

Se taie felii dupa dorinta.

 Un aperitiv usor de facut, bun si aspectuos.

 

Un Comentariu la “Aperitiv din Lipie Libaneza”

  1. Si chiar se poate manca, incercati !

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.