ghiocel07 on 31 January 2012 - 1,580 views

Ingrediente chec: 3 oua, 170 gr zahar, 200 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 150 gr unt (topit), coaja de la 1 lime, zeama de la 2 lamai nu prea mari
Ingrediente glazura: 5-6 linguri zahar pudra,1-2 linguri zeama de lime

.

Mod de preparare chec: Se mixeaza ouale intregi cu zaharul la viteza mare pana se devin spuma. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt,

 .

alternand cu untul topit, coaja de lime

 .

si zeama de la doua lamai.

.

Se toarna compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la cuptorul incins in prealabil pentru cca 50 minute (sau pana trece testul scobitorii) la foc mediu.

.

Mod de preparare glazura: Se amesteca zaharul pudra cu 1 -2 lg de zeama de lime pana se obtine o glazura care curge dar nu foarte moale. Cand checul s-a racit, se scoate din tava si se pune deasupra glazura.

Se taie in felii groase de cca 1 deget.

Reteta o am de la Edith, o doamna draguta care prepara numai bunatati si care este sursa mea de inspiratie in multe cazuri. Multumesc Edith.

valkyrie pharmaceuticals hgh for women

Taguri: ,

6 comentarii la “Chec cu limeta”

  1. Am rabdat cand am vazut la Edith… dar cum sa mai rabd si acum?? Deci neaparat trebuie sa fac si eu! Pupici

  2. Eu am avut un soc cand am gustat-o. Este putin acrisor, dar forte fin si delicat.

  3. Ador checurile de genul asta, fur si eu o feliuta. Si ca sa nu ma certi ca am furat te invit cu mare drag sa participi la provocarea Dulce Romanie a carei gazda voi fi in luna februarie. Pupici !

  4. Multumesc Vio, intru sa vad despre ce este vorba.

  5. Ma bucur ca l-ai incercat si ti-a placut 🙂

  6. Multumesc inca o data, esti pentru mine sursa de inspiratie.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.