Aripioare picante cu cartofi prajiti

 

Ingrediente: o tavita de aripioare, condimente (sare, piper, boia iute,  praf de usturoi, mustar iute), pesmet, ou

Mod de preparare: se curata aripioarele, se taie varfurile si se spala foarte bine. Se pun intr-un castron si se condimenteaza cu sare, piper, boie iute, praf de usturoi si mustar iute. Se amesteca astfel incat sa fie bine „unse” pe toate partile.

 .

Se lasa cca 30 min in frigider, timp in care se curata cartofii si se taie bastonase. Se pune ulei, cca 2 degete, intr-o tigaie la incalzit. Se tavalesc aripioarele prin pesmet si se prajesc in uleiul incins, sub capac.

 

Initial am vrut sa le dau si prin faina si ou batut, dar m-am razgandit, mustarul era suficient pentru a se „lipi” pesmetul. Atentie se prajesc destul de repede. In alta tigaie prajim cartofii si in final se obtine un fel doi rapid si foarte gustos.

 

Pentru ca erau destul de picante nu am mai facut si mujdei de usturoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *