Cornulete cu cascaval

Cosuletul de saratele a ramas gol si decat sa cumpar cateva „saraturi” mai bine am executat o reteta postata la inceputurile mele in ale blogului, o reteta de pe una din multele foite ingalbenite de vreme mostenite de la mama mea. Si cum pe vremea aceea nu le si faceam, numai le scriam, redau fiecare pas al acestor cornulete simple si gustoase. Va las cateva pentru dimineata la ~O)

Ingrediente: 500 g făină, 250 g unt/margarină, 1 ou, 1 linguriță sare, 1 linguriță zahăr, 100 ml lapte, un plic de drojdie, 70 g cașcaval ras

Mod de preparare: Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si un plic de drojdie uscata. Se amesteca si se lasa la dospit cca 10 min. Faina, galbenusul, margarina, cascavalul ras, sarea si drojdia dospita se pun intr-un castron, se amesteca cu mana pana se inglobeaza toate. Se scoate aluatul pe masa de lucru, se presara faina si se framanta bine obtinandu-se o coca elastica.

 .

Aceasta se imparte in mai multe bucati. Fiecare bucata se intinde separat cam de marimea unei farfurii intinse si se imparte cu ruleta in 10-12 triunghiuri.

Fiecare triunghi se ruleaza incepand de la baza (eu am taiat si cateva sub forma de bastonase).

 .

Se unge fiecare cornulet (bastonas) cu ou batut.

 .

Se pun in tava si se coc cornuletele cca 25 minute la foc mediu. Cand sunt rumene la obrajori se scot din cuptor si se servesc. Sunt bune atat calde cat si reci.

…..si cateva bastonase….

Sunt foarte usor de facut, deja au fost testate, sunt delicioase.

7 comentarii la „Cornulete cu cascaval”

    1. Îmi pare rău nu am nici un comentariu de la tine la această rețetă. Te rog repetă întrebările și răspund cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *