Saratele ca-n Banat

Nu exista sarbatoare fara covrigei, saratele sau pateuri cu branza. Am multe retete pentru astfel de antreuri dar trebuie sa incerc una noua. Si cum altfel daca nu de la prietena mea virtuala Claudia, o banatanca priceputa, inimoasa si cu bucate alese.

Ingrediente: 1 ou, 200 gr margarina, 200 gr branza telemea sarata de oaie, 150 ml iaurt, 1 plic drojdie uscata, jumate de lingurita de sare, cca 300 gr faina sau poate chiar mai mult cat sa nu lipeasca cand modelam aluatul

Mod de preparare: se bate oul cu iaurtul, branza data pe razatoare, margarina si sarea. Apoi se adauga faina amestecata cu drojdia si se framanta un aluat maleabil, usor de intins.

 .

Se lasa cca 30 de min sa se odihneasca. Se intinde pe masa de lucru o patura groasa de cca  1 cm, se taie bastonase cu ruleta si se presara deasupra sare, susan, mac.

.

Nu numai ca arata bine, dar se topesc in gura de bune ce sunt! Trebuie sa fac o portie si taiate in forme diferite.

Multumesc Claudia, au iesit minunat. Daca nu le puneam bine, nu mai ajungeau pana la Craciun. Promit sa mai fac, este simplu si foarte bun. Sarbatori fericite!

5 comentarii la „Saratele ca-n Banat”

  1. Cu intarziere am reusit si eu sa le fac. Super bune! Si rapide, mai ales daca faci coca la robot, doar trebuie sa intinzi si sa tai. Singura problema ramane ca nu reusesc niciodata sa tai drept, au niste forme foarte ciudate, dar cred ca stomacului nu prea ii pasa de asta :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *