Fursecuri delicioase cu migdale

Pentru ca am inceput sa fac prjiturele pentru Mos Craciun, astazi m-am indeletnicit cu cateva fursecuri delicioase cu spuma si migdale din caietul magic al mamei mele.

Ingrediente aluat: 100-120 gr faina, 80 gr unt, 40 gr migdale macinate, 40 gr zahar, un pachet de zahar vanilat, 2 galbenusuri.

Ingrediente crema: 2 albusuri, 140 gr zahar, un zahar vanilat, 140 gr nuci sau migdale macinate.

.

Mod de preparare: se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga untul la temperatura camerei mixandu-se in continuare, dupa care se adauga zaharul vanilat si migdalele macinate. Cand toate sunt incorporate se pune faina putin cate putin, se amesteca cu lingura de lemn dupa care se scoate pe masa si se framanta pana se incorporeaza toata faina. Atentie, in functie de grasimea folosita, unt sau margarina este necesara o cantitate mai mare sau mai mica de faina.

.

Se formeaza un aluat compact care se impacheteaza in folie alimetara si se tine in frigider 2 ore sau pana a doua zi cand se lasa putin la temperatura bucatariei, dupa care se intinde intr-o foaie de cca 3 mm si se taie cu paharul de lichior (pentru usurinta se intinde aluatul pe hartie de copt). Se pun fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt.

Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga migdalele sau nucile macinate,  se amesteca cu spatula incet formandu-se o crema delicata.

 .

Peste fursecurile taiate se pune aceasta crema si se dau la cuptor la foc iute pana crema este intarita.

.

Atentie, coacerea se face in cca 7-10 min.

Sunt fursecuri fine si bune. Reteta o am din caierul cu bunatati al Mame Liza.

5 comentarii la „Fursecuri delicioase cu migdale”

  1. Am o curiozitate. Crezi ca chiar conteaza sa fie aluatul la frigider 2 ore sau e doar pentru a putea fi intins? Care ar fi explicatia pentru cele 2 ore la frigider?

    1. Eu pun aluatul in frigider ca sa se poata intinde mai usor, ca este destul de gras si faramicios. De data aceasta l-am facut tarziu si l-am tinut pana a doua zi cand am venit de la munca. Atunci l-am scos din frigider si l-am lasat cca 1 ora sa se poata intinde, era prea tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *