ghiocel07 on 26 November 2011 - 2,259 views

Aveam un somn de Dunare de la prietena mea si m-am gandit ca trebuie sa fac ceva cu el. Dupa putin studiu l-am prajit dat prin pesmet fin. In ceea ce priveste garnitura am folosit una batraneasca, adica pe care bunica o facea destul de des. Tin minte ca avea o cratita din fier in care acesti cartofi se “rantaleau” la foc mic pe celebra soba Vesta. Ce vremuri….

Intr-o cratita se caleste o ceapa tocata marunt in 3 linguri de ulei. Cartofii fierti in coaja se curata, se paseaza cu furculita si se pun in cratita peste ceapa calita. Se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si putina boia dulce. Se lasa la foc mic pana se patrund aromele si ca sa nu fie prea seci se adauga cateva linguri de supa. Este o garnitura usor de facut si foarte gustoasa.

3 comentarii la “Peste prajit si cartofi rantaliti”

  1. Si fosta mea gazda, Doamna KEYL, o nemtoaica fina, facea cartofi din acestia fiindca imi placeau mie foarte mult! Cum sa n-o iubesc si sa ma rog pentru ea si acum, la aproape 20 ani dupa ce a trecut in vesnicie?!?

  2. Mi`ai facut pofta… N`am incercat niciodata peste cu cartof.. Pupici

Trackbacks/Pingbacks

  1. Piept de pui cu susan - Retetele mamei

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.