Gulas cu carne de porc

Ingrediente: o jumatate carne de porc (gulas), o ceapa alba, un ardei rosu, morcovul ramas de la supa falsa de burta, sare, piper, boie de ardei, o lingura de bulion, o lingura de ulei, marar, o frunza de dafin.

Mod de preparare: se pune la calit in ulei ceapa taiata julien si ardeiul feliat.

Cand devin sticloase se adauga carnea taiata cubulete, bine spalata si scursa de apa.

Se pune capacul pe cratita, se lasa la foc mic si se amesteca din cand in cand. Daca se foloseste o cratita antiaderenta, se adauga o cana de apa mai tarziu. Se condimenteaza cu sare, piper si frunza de dafin. Se lasa la fiert pana cand carnea este gata. In final de adauga o lingura de bulion (nu am pus boia) si morcovul fiert, lasandu-se pe foc inca 5-10 min astfel incat morcovul sa primeasca aromele. In final se pune mararul.

Se serveste cu cartofi natur, mamaliguta, cartofi piure sau macaroane.

Pofta buna!

7 comentarii la „Gulas cu carne de porc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *