Tiramisu rapid

Am o cutie de Marcarpone pe care tot am amanat s-o folosesc. Ma uit pe ea si vad ca in doua saptamani expira asa ca intru pe net si caut ce sa fac cu ea. Cel mai simplu si mai la indemana este un Tiramisu, mai ales ca am si piscoturi, materia prima de baza. Am gasit pe Gustos.ro o reteta rapida si cred buna. Pe blog reteta este din cantitati duble, dar eu am numai o cutie de Mascarpone….

Ingrediente: 3 lingurite cu varf de cafea, esenta de rom (cafea), 250 gr piscoturi, 2 oua, 4 linguri zahar tos, o cutie crema de branza Mascarpone, 1 plic de frisca, cacao pentru ornat

Mod de preparare: Se face o cafea dintr-o cana si jumatate de apa si cele 3 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul cca 10-15 minute. Se adauga crema Mascarpone si se amesteca cu mixerul pana devine ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pana se incorporeaza praful de frisca in spuma.

Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in frigider.

Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se alege o tava in care sa incapa jumatate din cantitatea de piscoturi puse unul langa altul. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, se asaza un strat de piscoturi in tava.

Se intinde jumatate din crema preparata,

dupa care se aseaza iar un strat de piscoturi (inmuiata de cafea)

si deasupra se intinde restul de crema.

Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai.

Se tine o zi la frigider, sa se patrunda piscoturile dupa care se serveste.

Arata cam sifonat dar va garantez ca este bun si aromat. Un Tiramisu rapid cu ingrediente la indemana.

4 comentarii la „Tiramisu rapid”

  1. Chiar ma gandeam saptamana trecuta ca nu am mai facut de mult un tiramisu… cred ca am mai bine de 1 an.. Dupa ce am vazut si la tine, trebuie sa fac neaparat. Te pup, o saptamana frumoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *