Inghetata din frisca

Am mancat de la prietena mea cea mai buna inghetata facuta in casa. Se prepara foarte repede si usor, asa ca am pornit la treaba avand toate ingredientele necesare.

Ingrediente: 1/2 kg frisca lichida, 6 oua, 6 linguri de zahar, ciocolata, cafea inka, sirop de visine, esente dupa preferinta.

Mod de preparare: Se bate frisca si la lasa sa stea pana se prepara compozitia de ou. Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare pana devine „bat”, se adauga zaharul si galbenusurile pe rand mixand in continuare. Se adauga frisca amestecandu-se cu lingura de jos in sus. Se imparte compozitia in mai multe castronele, in fiecare adaugandu-se aroma preferata. Eu am adaugat ciocolata topita, Inka si sirop de visine cu putin colorant alimentar rosu.

Serviti va rog!

Daca va surade ideea unei inghetate fine si delicioase, va ofer …  reteta :)

8 comentarii la „Inghetata din frisca”

  1. Ma bucur ca am gasit aceasta reteta, am facut frisca din smantana de casa, iese fenomenal de buna, musafirii mi-au cerut reteta. O recomand .

  2. nu e dulce deloc , trebuie mai mult zahar …. stiam de la inceput ca nu-mi va iesi cine stie ce …dar am incercat totusi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *