Ostropel de pui cu sos de bulion

Ostropelul este o mancare facuta des la mama acasa, dar numai cu usturoi verde iar zarzavaturile se dadeau pe razatoare, nu erau atatea masinarii care sa-ti usureze munca. In schimb mancarea era delicioasa!

Ingrediente: cateva bucati de pui (aripi-partea de sus, piept, pulpe), 2 morcovi, 1 ceapa mai marisoara sau una si jumatate, 2 rosii sau pasta de tomate, catei de usturoi cat mai multi (7-8), sare, piper, patrunjel, o foaie de dafin.

Mod de preparare: Ceapa si morcovul se mixeaza fin cu robotul si se calesc in doua linguri de ulei.

Cand se inmoaie se pun rosiile curatate de coaja (se fierb in apa fierbinte) si zdrobite sau pasta de bulion diluata in apa.  Se adauga usturoiul trecut prin presa (cat mai mult) si se amesteca bine sa nu se prinda. Daca este nevoie se adauga putina apa. Bucatile de pui se condimenteaza cu sare si piper si se rumenesc intr-o craticioara teflonata,

dupa care se pun peste sosul format.

Se pune frunza de dafin si se lasa sa fiarba impreuna cca 10 min. Daca ostropelul este prea lichid se poate face un amestec de faina si apa si care se toarna peste si se mai fierbe 5 minute.

In final se adauga patrunjel tocat. Se serveste cu cartofi natur.

Pofta buna!

4 comentarii la „Ostropel de pui cu sos de bulion”

  1. uau arata beton dar cu siguranta este si delicios o sa incerc cand imi va veni randu la bucatarie cum eu gatesc rar ca bucataru meu nu ma lasa o sa mai dureze dar sincer o sa-l fac cat de curand

  2. Se toaca cea de-a doua ceapa se caleste si se adauga maslinele si apa astfel incat sa fie acoperite. Pe la jumatatea fierberii se adauga jumatatea de lamaie taiata in felii si putin piper macinat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.