Budinca de macaroane cu carne

Ingredinete: 1 punga macaroane scurte, 1/2 kg carne tocata, 2-3 fire ceapa verde, o lingura ulei, o lingura bulion, sare, piper, unt pentru uns forma, 100 gr branza telemea, 2 oua

Mod de preparare: Se caleste ceapa tocata intr-o lingura de ulei, se adauga carnea tocata, se condimenteza cu sare si piper.  Se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda de cratita. In final se adauga bulionul, se mai fasa putin pe foc dupa care se da deoparte. Se fierb pastele in apa cu sare. Cand sunt gata se scurg de apa, se adauga carnea tocata, se amesteca si se toarne intr-o forma unsa cu unt.

Deasupra se pune cu lingura oul bine batut, se presara telemea rasa pe ochirile mari ale razatoarei si se stropeste cu smantana.

Se acopera cu folie alimentara si se introduce in cuptorul incins in prealabil. Se tine la cuptor pana compozitia devine aurie.

Se serveste simplu sau cu muratura dupa preferinta.

Pofta buna.

2 comentarii la „Budinca de macaroane cu carne”

  1. Ghiocel, am o curiozitate, nu te superi pe mine, da? Tu chiar gatesti mancarile astea zilnic si acum sau le-ai gatit in decursul timpului….cum e?
    Imi cer scuze daca par ca te inoportunez :)

    1. Draga Elisa, de-a lungul timpului le-am mai facut pe unele, dar astea prezentate sunt gatite acum inainte de a fi postate. Pasiunea asta mi-a venit in timp, nu sunt o habodnica in ale bucatariei. Uneori si plictiseala este un imbold. Nu-ti fa probleme, nu sunt asa de suparacioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *