ghiocel07 on 27 February 2011 - 2,845 views

Ingrediente: 2 oua, 110 g faina, 110 g zahar, 6 linguri cacao, 2 lingurite praf de copt, 1 lingura esenta de rom, 160 ml lapte, 150 gr unt topit, prune uscate, crema de ciocolata sau budinca dupa preferinta

Mod de preparare: se bat cu mixerul ouale, zaharul, faina cu praful de copt, cacao, romul, laptele si fructele uscate (prune sau smochine taiate marunt, stafide)

si in final untul topit.

Se obtine o compozitie foarte negra si destul de lichida.

Se toarna compozitia intr-o tava patrata si se coace in cuptorul preancalzit la temperatura medie cca 30 minute. Se verifica cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca putin si se pune peste blat o crema dupa plac. Eu am facut o budinca Dr Oetker la care am adaugat frisca lichida.

Se decoreaza dupa preferinta

si se taie cand crema s-a intarit cat de cat.

Se serveste celor doritori de ceva dulce si foarte ciocolatos 🙂

Din aceeasi compozitie se pot face si muffinsi, asa cum am gasit aici. Daca ramane crema se poate pune intr-un bol peste marginile de blat rupte bucatele.

Pofta buna!

2 comentarii la “Prajitura neagra”

  1. ce prajitura incantatoare!

  2. Foarte buna prajitura am facut-o, a iesit perfect!
    Am facut-o la portii triple toate ingredientele!

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.