Prajitura neagra

Ingrediente: 2 oua, 110 g faina, 110 g zahar, 6 linguri cacao, 2 lingurite praf de copt, 1 lingura esenta de rom, 160 ml lapte, 150 gr unt topit, prune uscate, crema de ciocolata sau budinca dupa preferinta

Mod de preparare: se bat cu mixerul ouale, zaharul, faina cu praful de copt, cacao, romul, laptele si fructele uscate (prune sau smochine taiate marunt, stafide)

si in final untul topit.

Se obtine o compozitie foarte negra si destul de lichida.

Se toarna compozitia intr-o tava patrata si se coace in cuptorul preancalzit la temperatura medie cca 30 minute. Se verifica cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca putin si se pune peste blat o crema dupa plac. Eu am facut o budinca Dr Oetker la care am adaugat frisca lichida.

Se decoreaza dupa preferinta

si se taie cand crema s-a intarit cat de cat.

Se serveste celor doritori de ceva dulce si foarte ciocolatos :)

Din aceeasi compozitie se pot face si muffinsi, asa cum am gasit aici. Daca ramane crema se poate pune intr-un bol peste marginile de blat rupte bucatele.

Pofta buna!

2 comentarii la „Prajitura neagra”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *