Paine ca la brutarie

Pentru ca ceva vreme mancam paine facuta in casa dupa o reteta foarte simpla, m-am gandit sa-i fac cateva adaugiri. La sugestia unei cititoare adaug si o lingurita de otet iar din proprie initiativa un ou. In plus o pun la copt in doua tavi de chec mai mici, asa are loc sa creasca mai bine si mai frumos. Iar lingura am inlocuit-o cu mixerul achizitionat de Craciun.

7 comentarii la „Paine ca la brutarie”

  1. Arata tare bine painica! Eu fac numai neagra sau integrala, dar si eu folosesc fie masina de paine fie robotelul. Al meu e de la Bosch, dar este o varianta a lui Kitchen Aid. Ma scuteste de framantat si pot sa vad aspectul aluatului si al compozitiilor si sa le ajustez din mers, fara sa fie nevoie de 7 maini.

  2. Ghiocica, ghiocel… foloseste un amestec de 2/3 faina alba si 1/3 faina neagra – in felul asta impaci si capra si varza, adicatelea creste si frumos si ai si fibra sanatoasa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *