Prazul

Desi sunt la granita dintre Oltenia si Ardeal, nu am mancat niciodata praz pana acum doua zile, cand o colega mi-a spus ca este mai bun decat ceapa verde. Si cum ceapa verde nu se gaseste prin magazinele noastre, am achizitionat una bucata praz 🙂 Sincer mi-a placut, este chiar mai bun decat ceapa verde, este mai dulceag. O sa mai cumpar, mai ales ca este si sanatos. Am citit ca dupa sarbatori este chiar recomandat pentru detoxifierea organismului, este bun remediu pentru laringita, tuse, raguseala, diminueaza colesterorul, elimina surplusul de apa din organism, este un bun laxativ, stimuleaza funtionarea bilei si stomacului. Este bogat in vitamine, hidrati de carbon, minerale si oligoelemente. Iar daca-l consumi cu o farfurie de fasole cu ciolan, o nebunie! Sper ca nu v-am facut pofta! Sau poate da   ?

6 thoughts on “Prazul”

  1. Poti face salata de praz (ca sa nu mai vorbesc de mancare de praz cu masline, ciorbitza de praz, tarta cu praz si lista poate continua…) care merge langa ciolanul ala cu fasole, mama, mama! Tai prazul rondele(dupa care desparti straturile rondelei ), pui sare, otet,un strop de ulei, amesteci, lasi cca 10 minute sa se amestece aromele si savurezi! Enjoy!

  2. Si eu folosesc des, pe post de ceapa, ca sa mai schimb gustul.
    Francezii sunt innebuniti dupa el, il folosesc foarte mult.

  3. Eu sunt din Moldova la origine și sunt familiară de vreo 2-3 ani cu prazul. 😀
    Îmi place cu sos de roșii și măsline, umplut cu pastă de ficăței, dar mai ales supa cremă de praz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *