Ingrediente: 500 g rahat (daca este intr-o culoare cu atat mai bine), 3 linguri apa, 100 g unt,
zeama de la 1/2 portocala, 2 foi mari de napolitana Maira (Lica), o tableta de ciocolata amaruie, 2 linguri frisca lichida
Mod de preparare: se taie bucati mici rahatul (daca este raharisit) si se topeste in 3 linguri de apa, se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca foarte bine dupa care se stoarce 1/2 portocala. Se pune acest amestec intr-un castron si se mixeaza bine, dupa care se rastoarna peste o foaia de napolitana si se acopera cu alta foaie de napolitana. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua pe lung, se toarna peste prima o crema de ciocolata (se topeste o ciocolata amaruie in 2 linguri frisca lichida) si se aseaza a doua parte. Se da la frigider. Cand este intarita se glazureaza cu ciocolata.
Merita incercata, dulcele rahatului este estompat de gustul ciocolatei amarui.
January 27th, 2011 at 11:21
Daca doriti sa aveti mai multi vizitatori pe site, va propunem un parteneriat cu site-ul http://www.edelicios.ro (motor de cautare pentru retete). Va rugam sa ne contactati pe formularul de pe site.
January 28th, 2011 at 05:46
i like it Napolitana cu rahat « Retetele Mamei now im your rss reader
January 30th, 2011 at 13:55
Nu stiam unde sa comentez dar vroiam sa iti zic de cel mai mare concurs gastronomic care are loc la Lyon in fiecare an
http://www.bocusedor.com/2011/.....cueil.html
January 31st, 2011 at 21:11
Uite intru imediat sa vad despre ce este vorba. Multumesc.