ghiocel07 on 26 January 2011 - 2,025 views

Ingrediente: 500 g rahat (daca este intr-o culoare cu atat mai bine), 3 linguri apa, 100 g unt,

zeama de la 1/2 portocala, 2 foi mari de napolitana Maira (Lica), o tableta de ciocolata amaruie, 2 linguri frisca lichida

Mod de preparare: se taie bucati mici rahatul (daca este raharisit) si se topeste in 3 linguri de apa, se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca foarte bine dupa care se stoarce 1/2 portocala. Se pune acest amestec intr-un castron si se mixeaza bine, dupa care se rastoarna peste o foaia de napolitana si se acopera cu alta foaie de napolitana. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua pe lung, se toarna peste prima o crema de ciocolata (se topeste o ciocolata amaruie in 2 linguri frisca lichida) si se aseaza a doua parte. Se da la frigider. Cand este intarita se glazureaza cu ciocolata.

Merita incercata, dulcele rahatului este estompat de gustul ciocolatei amarui.

4 comentarii la “Napolitana cu rahat”

  1. Daca doriti sa aveti mai multi vizitatori pe site, va propunem un parteneriat cu site-ul http://www.edelicios.ro (motor de cautare pentru retete). Va rugam sa ne contactati pe formularul de pe site.

  2. i like it Napolitana cu rahat « Retetele Mamei now im your rss reader

  3. Nu stiam unde sa comentez dar vroiam sa iti zic de cel mai mare concurs gastronomic care are loc la Lyon in fiecare an
    http://www.bocusedor.com/2011/.....cueil.html

  4. Uite intru imediat sa vad despre ce este vorba. Multumesc.

Comenteaza...

Poti folosi urmatoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Daca vrei si tu poza la comentarii, vezi aici ce trebuie sa faci.